Syksyn koiraetsintäkurssille osallistui 4 koirakkoa. Kurssi on nyt saatu päätökseen, tässä lupaavat etsijäkoirat esittäytyvät:

Päivi ja Santtu
Berninpaimenkoira Santtu (Monte Rosan Salvatore) on 2½ vuotias reipasotteinen tosiäijä. Santtu on energinen, yhteistyöhaluinen ja oppivainen. Santun luonteelle on ominaista keksia kaikenlaista hupia ja viihdykettä, jos ympäristö ei tarjoa riittävästi virikkeitä. Santtu ei ole sohvaperuna, vaan pikemminkin todellinen työkoira. Pennusta asti Santulla on ollut luontaista kiinnostusta hajujen seuraamiseen.

2005964.jpg
Santtu saa palkan onnistuneen harjoituksen päätteeksi.

Outi ja Ringa
Ringa on reilun vuoden ikäinen kiinanharjakoiranarttu, energiapakkaus, joka haluaa touhuta ja olla kaikessa mukana. Koiranetsintäkurssi oli sille sopivaa aivovoimistelua. Se oppi varsin nopeasti, mistä oli kyse, mutta sen keskittyminen ja asiaan paneutuminen eivät aina kestäneet loppuun asti.

Etsintä vaatii koiralta omien ratkaisujen tekemistä. Tämä tekee Ringalle oikein hyvää, sillä se turvautuu mieluusti emäntäänsä. Eli toivottavasti Ringan itseluottamus ja itsenäisyys harjoittelun myötä lisääntyvät. Se tekisi hyvää nuorelle hupakolle.

2005967.jpg
Outi ja Ringa kahvilla treenien päätteeksi

Elisa ja Alix
Alix on 3 vuotta täyttävä viipurilaisten löytökoirien ainoa lapsi. Se on perinyt jackrussell-isänsä älykkäään ja toimeliaan luonnon ja siksi sille piti löytää harrastus. – Olen hämmästynyt siitä, miten tämä hössöttäjä muuttuu kun saa etsintätehtävän; siitä tulee systemaattinen ja keskittynyt. Sen
ilmekin näyttää muuttuvan virkaiseksi siksi aikaa kuin etsintävaljaat ovat päällä.

Miten nopeasti koira oppiikin tehtävän kun on asiantunteva kouluttaja! Kunpa olisin itsekin omaksunut asiat samalla nopeudella kuin Alix. Usein epäilin sen työskentelymenetelmiä, mutta onneksi ohjaajat kehottivat minua antamaan koiran ratkaista ongelmat itse. Sen teenkin mielelläni koska Alix on itsenäinen olento.

Kiitos Annalle ja Katriinalle innostavasta ja rauhallisesta ohjauksesta! Tulemme jatkamaan koiraetsintää sekä harjoituksissa että toivottavasti myös tositoimissa.

2005975.jpg
Alix jäljestää

Katri ja Tuikku
Tuikku on jo 5 1/2 -vuotias parsonrussellinterrieri, joka muutti Katrin luokse vasta viime keväänä. Tuikku ei ole aikaisemmassa elämässään harrastanut jäljestystä, mutta viime kevään tutustumiskurssin jälkeen näytti siltä, jäljestys voisi olla sopiva harrastus Tuikulle.

Tuikku on varsin hyvin oman arvonsa tunteva ja älykäs olento ja se aiheutti haasteita välillä myös kurssilla, koska Tuikku hieman valikoi ketä se viitsi etsiä ja milloin. Se kuitenkin kävi selväksi, että Tuikku on niin halutessaan todella lahjakas ja innostunut jälkikoira. Nyt Katrilla riittääkin haastetta keksiä miten, ketä ja milloin Tuikku viitsii etsiä...

2005991.jpg
Tuikku maalikoirana

Kaikki kurssille osallistuneet koirat osoittautuivat hyviksi jälkikoirien aluiksi. Nyt vaan treenaamaan ja ehkä jonain päivänä tositoimiin!