Harjoitukset saatiin pidettyä, vaikka sää ei ollutkaan paras mahdollinen. Tuuli oli melko navakkaa, mutta sateelta säästyttiin. Ilma oli kolea, lämpötila siinä + 4 astetta. Harjoituspaikkana oli Saksalan urheiluhallin ympäristö Porvoossa.

Harjoituksiin osallistui kolme koiraa: Dixi, Alvar sekä Remu.

1. Jälki tehtiin Alvarille, Dixi oli maalikoirana. Jälki kulki metsäpolkuja pitkin kohti vanhaa Saksalantietä, jälki oli n. 400 metriä pitkä ja tuore, eikä siinä ollut häiriöitä.

Alvarin treenistä: "Annoin Alvarille hajun hieman ennen hiekkatietä, jolloin se sai tehtäväkseen poimia hajun janalta. Haju löytyikin vaivatta ja Alvar lähti liikkeelle. Dixin hajut ja etenkin pissa oli niin kiinnostavaa, että Alvar palasi tutkimaan pissapaikkaa tarkemmin. Muutenkin se teki lukuisia tarkisteluja, johon ehkä kolmekin eri syytä: Dixikään ei kulje kovin suoraviivaisesti, sää oli tuulinen ja alueella liikkuu muitakin koiria. Dixi löytyi kuitenkin vaivatta, mutta ilmaisu meni sikäli ohitse, että palkitsin Alvarin kun Dixi kävi haukkumaan vaikken ollutkaan varma siitä oliko Alvar huomannut / ilmaissut Dixin. Ollessaan maali- ja häiriökoirana Alvar sai seurata katseellaan sekä lähestyvän Remun että etsivän Dixin menoa, joka teki sen siinä määrin levottomaksi ettei se suostunut menemään autoon. Niinpä se sai jäädä valopylvään koristukseksi harjoittelemaan rauhoittumista meidän pitäessämme loppuyhteenvetoa. Aikansa louskutettuaan se hiljeni, jolloin palkitsin sitä. Lopulta pylvään vieressä makaili hiljainen ja rauhallinen koira, joka meni lisäksi kiltisti autoon. En tiedä oliko tämän harjoituksen tekeminen psykologisesti oikein koiraetsinnän päälle, mutta rimpuilevaa Alvaria ei autoon kannata kammeta :-) "

2. jälki tehtiin Remulle, Alvar oli maalilla. Remun jälki kulki hiekkatietä pitkin kohti koulua ja siitä asfalttitien yli taas hiekkatielle ja siitä metsään n. 50 metriä. Kokonaisuudessaan jälki oli n. 400 m ja tuore. Hämäyksenä jäljen alussa oli Alvarin hieman vanhemmat jäljet, jotka lähtivät eri suuntaan, samoin lähdössä oli Dixin jälkiä.

Tässä Katrin ajatuksia Remun suorituksesta: Annoin alkuhajun urheiluhallin takana, jolloin Remun täytyi etsiä jäljen alku ja lisäksi päättää kumpaan suuntaan se lähtee kulkemaan - vanhaa vai tuoreempaa Alvarin jälkeä. Remu löysi hyvin lähdön, mutta olisi lähtenyt kulkemaan vanhempaa jälkeä. Pysäytin sen ja odottelin hetken. Remu yritti hetken aikaa jatkaa väärää jälkeä, mutta kääntyi sitten ympäri ja lähti oikeaan suuntaan.

Remu jäljesti taas hyvin suoraviivaisesti ja vauhdikkaasti. Se selvitti asfalttitien ylityksenkin aivan ongelmitta. Kun jälki kääntyi metsään Remu meni niin keskittyneesti nenä maassa, että se olisi mennyt aivat Alvarin syliin. Pysäytin sen alle 10 m päässä Alvarista, jolloin se itsekin huomasi maalikoiran. Kehuin ja palkitsin.

Seuraavaksi Remulle täytyy kokeilla vanhempaa jälkeä, ehkä 1/2 päivää tai päivän vanhaa jälkeä. Luulen, että vanhassa jäljessä olisi jo niin paljon haastetta, että se hidastaisi Remun menoa. Myös ilmaisua on harjoiteltava.

3. jälki tehtiin Dixille, maalikoirana toimi Remu. Dixin jälki tehtiin siten, että Remu jatkoi omalta jäljeltään takaisin asfalttitien yli hiekkatielle ja meni siitä pellon yli maaliin. Näin Dixi joutui myös valitsemaan, poikkeaako se Remun tekemän mutkan kautta, vai jatkaako suoraan tuoreempaa jälkeä pellon yli. Lisäksi Alvar oli häiriönä asfalttitien toisella puolella.

Kaikenkaikkiaan nämä olivat ihan onnistuneet treenit. Kaikki koirat onnistuivat hyvin ja selvisimme koko hommasta kohtuullisessa ajassa.